Rólunk

2016.-ban elhatároztuk, hogy olyan környezetben szeretnénk tovább folytatni a vállalati biztonságtudatos képzéseket, mely méltó a tevékenységhez és nem utolsó sorban további tárgyi feltételeivel is hozzá tud járulni a képzések eredményességéhez.

Miközben lázasan kerestük a megfelelő helyszínt, jött az ötlet, hogy a speciális képzési formánkat az ifjúságnak is bemutatnánk.

2017 márciusában megvásároltuk a 7 hektáros, fás, ligetes farmot és a rajta elhelyezkedő 300 négyzetméteres lakóépületet.

A vásárlást követően, 2017 decemberéig teljesen felújítottuk, összkomfortossá tettük az épületet és parkosítottuk környezetét.

A Szikla Élményfarm a festői szépségű Bakonyban helyezkedik el a Tési-fennsíkon, Tés községében. A természetben 8109 Tés, Csőszpuszta 22. szám alatt található.

Névadásunkat ház építészeti sajátossága segítette, a lakóépületet sziklákból készítették. Ezzel a technológiával és a közel 80 cm.-s falvastagsággal elérték az építők, hogy a ház hő tehetetlensége, hőtároló képessége nagy.

Nyáron állandó hűvöset, télen állandó meleget biztosít a benne tartozkódóknak.

A tárgyi feltételek kialakításánál figyelembe vettük, hogy a farm a gyermekek mellett a felnőttek számára is kínáljon lehetőségeket.

Gyermekek részére kiváló lehetőséget nyújt különféle táborok lebonyolítására, ahol a város zajától távol, csendes és nyugodt környezetben fedezhetik fel a természet világát.

Táborunk területén számos szabadtéri programra van lehetőség. Napközben különféle labdajátékok, egyéb csoportos foglalkozások lebonyolítására kerülhet sor, valamint élményalapú oktatásunkat (lásd: színházi nevelés) is igénybe vehetik a táborozók előzetes egyeztetés alapján. Este, az egész napos szaladgálás és móka után pedig az óriási tábortűz körül pihenhetik ki a lurkók a fáradalmakat egy kellemes szalonnasütögetés vagy bográcsozás közben.

A nap folyamán a vállalkozó szelleműek természetesen felfedezhetik a környéken található nevezetességeket, látnivalókat, hiszen a Tési-fennsík ezekben igen gazdag (lásd. látnivalók menüpont).

A bátrabbak és kalandvágyóbbak pedig egy-egy általunk javasolt túraútvonalat is végigbarangolhatnak, garantáltan nem lesz probléma éjszaka az alvással!

Sok szeretettel várjuk iskolák, egyesületek, kisebb-nagyobb csoportok jelentkezését!

Felnőttek is megtalálhatják pihenési igényüknek megfelelő helyszínt.

Ki ne szeretne kiszabadulni a monoton hétköznapok szürkeségéből és eltölteni egy pár napot a városi betondzsungeltől távol?

Hátrahagyni minden gondot és az autók, buszok zaja helyett madárcsicsergésre ébredni, sivár épületek látványa helyett pedig a sokszínű természetben gyönyörködni?

A farmunkon ez most mind megvalósulhat, sőt még több is, hiszen a helyszín adottságaiból kifolyólag kikapcsolódást és feltöltődést nyújthat az oda ellátogatóknak.

Nemcsak a központ területén van lehetőség a lazításra, az aktív pihenést kedvelők számára is számos alternatíva áll rendelkezésre úgy, mint túrázás, horgászás vagy akár vadászat.

A környező települések nevezetességeinek, látványosságainak felfedezése is nagyszerű szabadidős program lehet.

Csapatépítő tréningek, céges események és egyéb rendezvények lebonyolítására alkalmas élményközpontunk sok szeretettel várja az érdeklődők jelentkezését!

Képzéseink

A Szikla Élményfarm élményalapú, biztonságtudatos életmódra oktató képzéseinek is helyszínéül szolgál, melyek több témakörben is elérhetőek már (képzésekről bővebben).

Miért is kéne egy-egy továbbképzésnek, tréningnek unalmasnak lennie? Az élményalapú képzések során a résztvevők, a sokszor száraz és egyhangú előadásokkal ellentétben, egy újfajta oktatási módszerrel ismerkedhetnek meg, ahol a tömény és monoton elmélet helyett inkább a hallgatók bevonásán van a hangsúly.

Mindez mostantól már a bakonyi Szikla Élményfarmon is elérhető, amely a kurzusok befejeztével kikapcsolódást és egyéb programlehetőségeket kínál vendégeinek.

Várjuk cégek, vállalatok érdeklődését, jelentkezését!

Színházi nevelés

A színházi nevelés (Theatre in Education=TIE) drámapedagógiai tevékenység azon ága, melyben nagyobb teret kap a színházi formanyelv alkalmazása.

A színházi nevelési programok esetében a színház egy eszköz, alárendelt annak a témának, amelynek megértésében változást kívánnak elérni a társulatok.

Ezen témák sokrétűek lehetnek, de a fiatalabb korosztályra fókuszálva ezek a drog- és alkoholfogyasztás, zaklatás vagy szexuális zaklatás problémaköröket is érinthetik.

Hogyan működik?

A különféle témájú előadásokat színházi és pedagógia gyakorlattal rendelkező szakemberek tartják a gyerekeknek. Partnerünk a MASZK Színházi Társulat színészei az adott problémát egy-egy zárt jelenetben vázolják fel és adják elő, hogy a hallgatóság megismerkedhessen az alapszituációval.

Az egyes blokkokat interaktív részek választanak el egymástól, amikor a gyermekek bevonásával feldolgozásra kerül az adott kérdéskör.

Pl: Mit tennének az adott helyzetben? Mit kéne másképp csinálni? Mi volt helyes/helytelen az adott szituációban? Hogyan éreznék magukat, ha ilyen helyzetbe kerülnének? Mi lenne a megfelelő magatartás?

A pszichológus és a szakértők segítségével kialakítják az adott szituációban alkalmazható leghelyesebb, leghatékonyabb viselkedésformát, hogy ha a jövőben, a való életben esetleg hasonló eseménnyel találkoznának, akkor már megfelelően tudjanak reagálni arra.

Az előadások végén a konklúzió és összegzés egyfajta játékos visszajelző feladatsor keretein belül történhet meg.

Megelőző jellegű képzéseinket az iskolák konkrét igényei alapján alakítjuk, minden esetben a jellemző probléma feldolgozásával.